Undvik de vanligaste inredningsmissarna


När du ska inreda ditt hem kan du lätt råka ut för några inredningsmissar om du inte är uppmärksam. De är också enklare att undvika om du vet vilka de vanligaste faktiskt är. Här nedan har vi samlat några av dessa och tipsar om bättre alternativ.

Övermöblera

Att övermöblera kommer ofta från att man antingen försöker få rummet att fylla mer än en funktion eller bara att få plats med alla vackra ting man har och hittar. Om du har ett rum som lider av detta problem bör du först och främst börja ta bort olika möbler en efter en och försöka hitta en bättre balans.

Showroomkänsla

Showroomkänslan är det som får dina rum att se ut som om de kommer direkt från en katalog eller liknande. Detta är ofta ett symptom av att du köpt allt för många prylar från en och samma butik, eller bara köpt de billigaste sakerna du hittat. För att lösa detta bör du försöka leta upp mindre butiker som säljer mer unika objekt.

Färgkaos

Att ha färggranna möbler och inredningsdetaljer är absolut inte fel. Men du måste vara medveten om vilka färger du faktiskt blandar. Snygga färgkombinationer finns det stora möjligheter till, men bara om du vet vilka färger som faktiskt fungerar bra tillsammans. Ta gärna och läs på lite om färgteori för att få en bättre insikt i hur färger kan kombineras på snygga vis.

Belysningsbrist

För få lampor kan lätt göra att ett rum inte lever upp till sin potential. Belysningen du vill ha ska vara mångfacetterad och flexibel för att kunna anpassas efter en rad olika situationer. Men sätt inte bara in fler lampor, utan tänk noga på var belysningen brister och varför.