Tips för att renovera lite billigare


Renovering är något vi ibland drar oss för att göra just på grund av prislappen. Och medan somliga saker alltid kommer att kosta en del kan man faktiskt lyckas med lite billigare varianter nu och då. Det gäller bara att veta var genvägarna faktiskt finns.

Riv inte gammalt kakel – dekorera det istället

Kaklet är en viktig del av både kök och badrum. Men som tiden går skulle nog alla av oss gärna uppdatera det med något snyggare eller bara det som passar in bättre med resten av inredningen. Tyvärr är ju kakelbyte ett ganska omfattande projekt och prislappen kan helt klart bli ganska dyr för de finare plattorna. Men vad du då kan göra är att köpa lite kakeldekor och helt enkelt fästa på de gamla plattorna så har du en helt ny look mycket billigare. Kakeldekor finns i många olika färger och stilar så du kan nästan garanterat hitta något som passar dig.

Renovera slitna trämöbler och ytor

Trä är ett fantastisk material på många sätt och vis. Ett av dessa sätt är hur vackert man faktiskt kan få det att se ut bara med lite eget arbete. Du kan till exempel måla om trä och ge det en helt ny look. Alternativt, om du föredrar träfärgen kan du slipa och betsa det för ett minst lika bra resultat.

Byta handtag och knoppar

I rum som köket där det finns många handtag och knoppar till skåp och lådor finns det också möjlighet för förnyelse till en billigare slant. Du tänker nog sällan på vad dessa handtag och knoppar gör för helheten. Men om du bara tar dig tiden att byta ut dem mot något helt nytt märker du snabbt vilken skillnad det gör.