Spara pengar på uppvärmning


Thermoregulator of electric heating floor on the wall

Har man hus är kostnaderna för att värma huset oftast en ganska stor del av själva kostnaden för huset. Dock finns det en hel del man kan göra för att sänka sina uppvärmningskostnader. Vad, tänkte vi kika lite närmare på här nedan.

Uppvärmningsmetod

Vilken uppvärmningsmetod man väljer har så klart stor betydelse för kostnaden. Att värma sitt hus med elvärme är som regel dyrast. Fjärrvärme är oftast ett bra alternativ vad gäller kostnader, men kanske inte det allra billigaste. Vill man vara miljövänlig och även sänka sina kostnader kan pellets vara ett bra alternativ.

Sänk inomhustemperaturen

Ett bra och enkelt sätt att sänka sina kostnader för uppvärmning är genom att sänka temperaturen inomhus, en grad eller två, och givetvis stänga av värmen helt och hållet under sommarhalvåret. Genom att sänka innetemperatur finns faktiskt en hel del pengar att tjäna.

Minska värmeläckage

Ett annat sätt på vilket man kan minska uppvärmningskostnaderna i alla fall på sikt är att minska mängden värme som läcker ut. Det kan till exempel handla om att byta till mer energieffektiva fönster, isolera väggarna bättre eller byta ventilationssystem.