Skapa ett vackert blickfång i inredningen


Att ha något som drar till sig blicken lite extra är något varje rum kan dra nytta av. Och medan målet är att det ska vara snyggt kan man faktiskt åstadkomma väldigt mycket med bara ett par objekt och lite belysning. Bäst av allt behöver det inte kosta speciellt mycket heller!

Första utmaningen är att välja en plats där man skapa sitt blickfång. I det stora hela är det mycket upp till var och en, men den bästa effekten från man oftast när det står lite lätt isolerat med inte mycket annan inredning eller annat iögonfallande runtomkring. Ju närmare det står andra saker desto större behöver det ofta vara för att riktigt stå ut.

Valet av objekt att använda sig av är något som går att variera i otroligt stor utsträckning. Många gånger får man dock bättre effekt av att blanda en eller två större ting med ett par mindre. Kontrasten mellan dessa är ofta något som för blicken emot dem. Använd gärna mer än en stil bland sakerna, men försök att undvika allt för många. Annars riskerar man att det börjar se mer ut som en plats där man glömt bort att plocka undan efter sig.

Belysningen kan också bli en väldigt viktig del. Medan det inte är nödvändigt att punktbelysa området får man ofta väldigt bra effekt av just detta. Vilket typ av belysning kan man låta rummet eller omgivningen bestämma till en viss del. Har man till exempel skapat ett blickfång på en stor fönsterbräda är det ju bara naturligt att använda sig av en eller ett par fönsterlampor. Står det å andra sidan mitt i ett rum kan det kanske vara snyggt att rikta en spotlight mot det eller inkludera belysning i form av ett batteriljus i blickfånget.