Populära inredningsstilar


Vill du förnya ditt hem utan att renovera? Satsa på en ny inredningsstil till ditt hus, lägenhet, trädgård eller balkong. Det finns oändligt många valmöjligheter när det kommer till inredning. Har du ingen idé om hur du vill göra så finns det massor av inspiration att hitta på nätet. Här följer några tips om stilar med stor möjlighet till variation.

Vintage

Vintage – eller retro som det också kallas – är något som blivit omåttligt populärt på senare tid. Det omfattar allt från klassiska handmålade tapeter från 1800-talet till retrobrödsrostar i 50-talsstil och 70-talsinspirerade tapetmönster. Det kan också bli en ganska billig inredningsstil då allt du hittar på en loppis passar in.

New England och Marine

Något som är väldigt populärt är just stilar som New England och Marinestyle. Dessa stilar är mycket eleganta och gör ett hem både exklusivt och hemtrevligt. New England har satt sin prägel med basiska färger, vitt, beige och brunt och exklusiva inslag samtidigt som det också har en hög mysfaktor. Marinestyle är precis som det låter en inredningsstil som främst har detaljer som påminner om segling och havet samt kulörer som blått, vitt och rött.

Industrial style

Industrial style har på senaste tid också blivit ett koncept som många fascineras av. Det är en fabrikskänsla på inredningen, och hårda material, rör, betong, stål och mörkare färger präglar denna inredningsstil.

Förstärk med naturen

Något som är häftigt med alla dessa stilar är att man med fördel kan kombinera dem med att hitta komplement till dem när man är ute i naturen. Det kan vara allt från att hitta drivved eller snäckor och stenar på promenaden vid havsbrynet eller olika detaljer från våra skogar. Då återbruk och miljö står högt uppe hos alla idag, även i inredningstidningarna och i olika tv-program, så finns det många tips och massor av inspiration att hitta överallt. Har man slut på idéer så kan man alltid surfa runt på nätet där det finns massor av inredningsalbum, olika bloggar och artiklar att botanisera mellan och blanda de olika tipsen för att hitta din egen stil.

Tänk bara på att lagom är bäst, låt det inte bli för plottrigt och blanda inte alltför många olika stilar och färger. Ditt hem ska vara din oas där du kan samla ny energi efter arbetsdagen.