Om du fällt träd i din egen trädgård – få hjälp med att få bort allt


Efter att du har fällt ett träd i trädgården väntar massor av arbete med att forsla bort det. Större delen av stammen och grenarna kan du såga upp i mindre delar. Då passar de enkelt i en vedklyv.

Om du inte har en egen kamin brukar det alltid finnas någon granne som är intresserad av att hämta upp vedkubbarna i din trädgård.

Se efter vilka regler som gäller i ditt område

Ris och grenar i mindre mängder kan du oftast elda upp i trädgården. Innan du eldar bör du kontroller vilka regler som gäller vid eldning i just din kommun. Reglerna kan skilja sig mellan kommunerna och i en del kommuner är det endast tillåtet att elda på utvalda veckor under året.

Ett annat alternativ för att få bort trädavfalll är att ta hjälp av ett företag. Läs mer online för att kontakta företag som tar hand om ditt trädavfall med en kranbil. Har du fällt många träd kan de även komma med flisbilar för att kunna forsla bort allt trädavfall.

En annan sak du bör tänka på innan du påbörjar trädfällningen är att du i en del fall kan behöva marklov för att fälla träd, även om de står på din egen tomt.