Mys med ljus


Det är inte bara braskaminer som kan skapa stämning i hemmet. Det finns andra värmande detaljer som ger ljus och mys.

Riktiga ljus ger dig möjlighet att skapa ljus och värme överallt i huset. En sådan lite sak som att tända ett värmeljus i badrummet gör det mycket mysigare att bada eller duscha. Ljusstakar passar utmärkt på stora bord och det blir en mycket mysigare middagar. Nu när vintermörkret kommer allt närmare kan man också hänga upp ljuslyktor i fönstren och låta fönsterlamporna vara släckta.

Är man lite orolig för brandrisken och liknande kan man köpa naturtrogna ljus som drivs på batterier. De håller för alltid, det enda man behöver göra är att byta batterier då och då. Dessa kan man därför kombinera med växter och tyger för att skapa vackra arrangemang på ljusbrickor eller varför inte inte äldre fågelbur?

Ljusslingor kan skapa punktbelysning över viktiga delar av hemmet. Om man har en vacker tavla kan man fixera en ljusslinga bakom tavlan för att dra blicken mot den. Detsamma går att göra bakom teven och under sängen. Sådana dolda belysningsknep är ett smart inredningsknep och du får chansen att prioritera dina finaste möbler och saker i hemmet