Levande inredning i hemmet


Ett hem ska fyllas med liv, inte bara av de boende och gästerna som kommer på besök. Även inredningen behöver ett liv och se ut att leva för att det ska kännas trivsamt. Det finns flera vägar att gå för nå målet beroende på vad du gillar och vilken stil som du har i hemmet. Vi har samlat några bra punkter att lägga lite extra krut på när du färdigställer ett rum. 

Akvarium

Vilken skillnad ett akvarium gör i ett rum! Du kan beställa allt material från nätet och köpa fiskar hos din lokala djurbutik. Det är den perfekta inredningsdetaljen för mörkare hörn där fiskarna trivs som bäst. I mörka hörn samlas oftast sakerna du inte vet var du ska ställa dem, nu kan du fylla hörnet eller väggen med liv och få något som du kan ta hand om och fostra. Fiskar är så klart inte bara en inredningsdetalj som sköter sig själv. Fiskarna ska matas varje dag och akvariet behöver rengöras då och då. De ställer också krav på rätt temperatur och syresättning i vattnet.

Levande ljus

Ett litet värmeljus på ett bord kan göra stor skillnad på atmosfären. Tänk då vad en hel kandelaber eller några ljuslyktor kan skapa! Levande ljus passar i alla rum, hallar som badrum, sovrum som köket. Du behöver dock vara försiktig med ljusen, det krävs bara några nyfikna barnhänder eller kringstrosande husdjur för att ett ljus ska ramla omkull och olyckan är ett faktum. Lämna inte tända ljus utan uppsikt och fundera alltid på om ljusen är släckta innan du går och lägger dig eller lämnar hemmet.

Snyggt stökigt

Du vill inte ha varenda sak uppradat med exakta mellanrum. Du vill inte att inredning ska se naken och steril ut. Om du inte är villigt att ”stöka ned” lite är det resultatet som väntar. Fundera på vad du addera till ett rum som känns kalt. Det kanske saknas lite kaotisk konst på väggarna? Behövs det en halvt hopvikt filt i soffan? Med lite extra detaljer som skapar oordning kommer rummet att kännas mer mottagligt och inbjudande.