Husets två första intryck


De flesta gånger har man en chans att göra ett första intryck. Men argumentet kan faktiskt göras att huset har två: utsidan och insidan. Inredning kan komma i väldigt många olika former och stilar, men det är sällan man har samma möjlighet med fasaden. Här tittar vi på vad man kan göra med både ut- och insidan för att skapa ett bra första intryck.

Utsidan

Första steget med att fixa till utsidan är så klart att hålla den ren. Beroende på var man bor och hur trafikerat närområdet är kan huset behöva rengöras olika regelbundet. En ren fasad kan man sedan se till att dekorera. Detta kan vara så enkelt som att sätta upp blomlådor under fönstren till att skriva ut sin hussiffra med bokstäver istället. En del fönster blir också väldigt snygga med ett par fönsterluckor. Vilket är något man faktiskt kan bygga själv.Tänk även på hur rabatten kan hjälpa till att skapa en bra intryck. Plantera exempelvis blommor som harmoniserar med husfärgen eller står till snygg kontrast mot den. Det gäller att man håller efter sina rabatter och blommor. Även en välskött gräsmatta ger ett bra intryck när man besöker ert hem. Idag så kan en robotgräsklippare sköta om detta så det inte blir allt för ansträngde med gräsklippningen.

Insidan

När någon väl kommer in i huset för första gången kommer de nog in i hallen ansluten till huvudentrén. Och har är nu husets chans att göra ett första intryck för inredningen. Hallar kommer i många olika former och det är många som är allt annat än rymliga. För att skapa en enhetlig bild av huset är det bra att hålla sig till husets dominanta stil i  hallen. När det inte finns mycket utrymme för möbler eller liknande kan man då försöka uttrycka stilen med färger istället.Lägg ned lite extra tid på att skapa en bra plan för hallen och hur man kan göra det mesta av utrymmet där. Tänk dock på att varje hall bör på ett sätt eller annat fokusera på avställnings- och upphängningsmöjligheter. Medan det är trevligt att ha en snygg hall ska man inte uppnå detta genom att offra funktionalitet.