Första bostadsköpet


Det är mycket att tänka på när man ska köpa sin första bostad. Många gånger så hjälper mäklaren till med mycket men det gäller också att man själv gör egenkontroll av den bostad man planerar att köpa. Oavsett om det är hus eller lägenhet som man planerar att köpa så gäller det att man har koll på det mesta som kan förväntas ske före, under och efter köpet.

Ofta så är det fråga om mycket pengar och man vill som köpare inte göra en dålig affär utan veta att man får en lägenhet eller hus i det skick som beskrivit och som man varit och tittat på. Skulle man stöta på patrull så kan det vara skönt att få hjälp med bostadsjuridik som kanske inte var och en har så bra koll på. Många gånger så flyter köpet på som det ska, men det kan finnas tillfällen då det är bra att ha en bostadsjurist i bakfickan och plocka fram.

Ju bättre påläst man är innan man genomför sitt första bostadsköp desto bättre är det. Kolla upp med din bank om ett lånelöfte så du vet på ett ungefär hur mycket du har att röra dig med vid ett bostadsköp. Skapa en budget så att du får koll på hur mycket som du har råd med att betala varje månad för ditt boende. Du får också bra koll på vilket läge som gäller och vilka lägenheter eller hus som du ska fokusera på. Kolla runt på flera visningar och bilda dig en uppfattning på vad du är ute efter och med vad du har råd med.