Få ordning på fasaden


Vi skrev i en tidigare artikel om att måla om fasaden och det är något som regelbundet bör göras för att behålla värdet på sin bostad men också att det klara av våra Svenska årstider. När man har målat om så kan det vara lika så bra att kolla upp annat kring fasaden om det även ordnas med annat.

hus

Här kommer några tips!

  • Hängrännor – Ta en koll runt hela huset om alla hängrännor och rör är intakta och sköter det jobb de är ditsatta att sköta. Det vill säga frakta regnvatten från huset och ner i backen eller annan anordning för regnvatten.
  • fasaddekorFasadbelysning – Kan det vara så att viss belysning på fasaden inte fungerar så se till att detta åtgärdas för när huset väl är ommålat så vill man ju att det ska lysa upp den vackra fasaden på ett snyggt sätt.
    Annan dekor
    – Det kan vara läge att byta ut den fasaddekor som sattes upp när huset byggdes. Det finns nyare och modernare fasaddekorer som kanske gör sig mycket snyggare med den nya färgen.
  • Fönsterfoder – kolla upp så att inte fönsterfoder är dåliga om du inte gjorde det då huset målades om. Det kan vara rätt så enkel åtgärd att byta dessa om det så skulle behövas.

Tänk också på att fixa upp runt ditt hus, det är inte bara fasaden som gör intryck av din bostad utan även runt vid uppfarter och trädgård. Fixa till lite nu och då så behöver det inte bli dig övermäktigt, ta en helg och några vardagskvällar så har du fått ordning på torpet så att säga och du kan stoltsera med en snygg fasad och snyggt kring ditt hus.