Byte av det gamla mot något nytt


Fönsterbyte

Vårt hem är vår borg och vi bör sköta om vårt hus och hem så den klarar av höststormarna och den kommande vintern. Att se till så allt fungerar så att man inte står där med lång näsa när det har hänt något oförutsett. 

Sommartid så är det den tid då vi grejar som mest med våra hus. Det målas och det byggs om och ut. Det tillkommer verandor och uteplatser på var och vartannat hus och det är tillfredsställande för många men för andra kan det vara ett bekymmer. Det kan vara frågan om att byta fönster på huset, men som med många så fixar man det inte själv. Som tur är så finns det ju företag och hantverkare som kan hjälpa till vid ett byte av det gamla mot något nytt. Kanske det är så att dina fönster är av gammal sort och inte lika energieffektiva som dagens fönster är. Att byta till nya innebär att du kan få lägre uppvärmningskostnader samtidigt som du förändrar och höjer värdet på ditt hus.

Tilläggsisolering kan vara ett annat sätt att sänka kostnaderna för uppvärmningen. Det kan vara så att du har ett gammalt hus som inte är byggd efter dagens standard och då så kan det vara läge att vid ett fönsterbyte även tilläggsisolera ditt hus och få det varmare och trevligare. Visst det kräver en hel del jobb att fixa till detta, men som med fönsterbyte så finns det duktiga hantverkare att anlita även här om du inte själv kan fixa detta. På Energimyndighetens sida hittade vi en sida om just tilläggsisolering och hur du med värmekamera kan läsa av hur dina väggar är isolerade, läs gärna för att få bra tips om hur du ska gå tillväga när du börjar fundera om du behöver mer isolering på ditt hus.