Att flytta till Portugal och skapa sig ett nytt liv där


Det blir allt vanligare att svenskar flyttar till Portugal. Inte minst pensionärer, vilka är klara med småbarnsåren och kanske letar efter en ny tillvaro. Men alla människor, unga som gamla, kan finna stor glädje i Europas sydvästligaste hörn.

Praktiska detaljer

Du har kanske funderat en längre tid på att flytta till Portugal, något du inte är ensam om. Portugal erbjuder både härligt väder, god mat och en gästvänlig atmosfär. Det är naturligt att det dyker upp vissa frågetecken kring praktiska detaljer. Exempelvis kanske du har funderingar kring medborgarskap, bankärenden och att flytta ditt bohag tvärs över Europa.

I och med att både Sverige och Portugal är medlemmar i EU, är det faktiskt inte särskilt svårt att flytta. Tänk bara på att ditt svenska pass ger dig rätt att stanna i Portugal i tre månader. Om du har planerat att stanna längre, behöver du kontakta de portugisiska myndigheterna. Det är också möjligt att behålla sitt svenska medborgarskap.

Flytthjälp genom Europa

Som tur är kan du få den hjälp som behövs, för att på så vis veta att ditt bohag kommer fram smidigt och säkert till ditt nya hem. Se därför till att njuta av flytten och resan, istället för att oroa dig över de praktiska detaljerna.